Vårens nye Leseløve-bøker gjør lesing lett med humor

BarnebøkerBarn 2-4 årVårens nye Leseløve-bøker gjør lesing lett med humor

Suksesserien Leseløver er tilpasset barnas lesenivå. Denne våren har det kommet et knippe nye bøker der humor står i fokus.

Estimert lesetid 3min
Leseløve-bøker
Leseløvene er spennende og morsomme bøker tilpasset barn i ulik alder og med ulike leseferdigheter. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Lettlestserien Leseløver kan gjøre det både enklere og morsommere for barna å trene på leseferdighetene. Hver vår og høst slipper Cappelen Damm bøker tilrettelagt for tre ferdighetsnivåer: Løvunge (4-7 år), Min første leseløve (6-9 år) og Leseløve (7-11 år).

Vårens nye slipp inneholder både humor-, fakta- og skjønnlitterære bøker, med humor og kuriosa som gjennomgangstema i flere av utgivelsene.

Rare ord og uttrykk

Løveungen er fine bøker til de som akkurat skal til å lære å lese. I den nye Løveunge-boken HA-HA! av Bjørn F. Rørvik og Eivind Gulliksen utforsker forfatterne rare ord og uttrykk i språket vårt. Kanskje de ikke er helt forståelige første gang man hører dem. Dette er en morsom vitsebok med rare ord som barna kan stave seg gjennom.

Skrekkelige dyr

Vi kan være glade mange av dyrene i boken Utdødde skrekkdyr ikke lever lenger. I denne boken av Henning Røed blir vi kjent med fortidens skrekkdyr som levde i vann og på land.

Visste du at det fantes 15 meter lange slanger og krokodiller før i tiden? I havet var det enorme havdrager og hvaler med 36 centimeter lange tenner.

Leona er i trøbbel igjen

For de litt større barna er bøkene om Leona morsomme. Leona finner på de rareste ting og havner alltid i trøbbel. Med seg har hun sin forsiktige venn, Felix. Han er fornuftens stemme – som alltid blir overhørt av Leona. Leona i premietrøbbel er bok nummer 2 om Leona.

Forfatter Anneli Klepp har tidligere utgitt Leona i rottetrøbbel. Klepp er opptatt av at barn skal få lov å være litt rampete. Les vårt intervju med forfatteren her!

Spesielle dyrefamilier

I Dyreliv av Lena Lindahl møter vi mange ulike dyrefamilier, og kan lese rare historier fra dyrenes verden. For eksempel kan barna lære om hvordan det er å være barn i en klovnefiskfamilie, hvorfor haiungene spiser sine egne søsken, og hvorfor kattunger ofte ser så forskjellige ut. Visste du at det tryggeste stedet å være for en krokodillebaby er inni kjeften til mammakrokodillen?

Tørr og festlig humor

Pappavitser er midt i blinken for de som har litt teit og tørr humor. Og det er morsomt å lese korte vitser for de voksne. Dette er en fin bok for alle som trenger litt humor i lesetreningen.

Dessuten er den jo ganske morsom for foreldre å høre på også. I Pappavitser har Lise Dragland samlet både gamle og laget nye vitser.

På fotballeir

I serien Leseløve slippes to bøker denne våren. Den ene er Kasper på fotballeir, der vi får bli med Kasper, som reiser på tur med fotballaget sitt. Det er ikke enkelt å få guttene i seng på tur. Dagen etter skal de spille viktige kamper, da er det ikke greit å være trøtt. Heldigvis går det bra, for alle andre er også trøtte!

Svensken, dansken og nordmannen

I Svensken, dansken og nordmannen har Lise Dragland og Thomas Kirkeberg samlet gode vitser om naboene våre. Har du hørt om svensken, dansken og nordmannen konkurrerte om hvem som kunne tisse høyest? Svensken tisset opp på veggen. Dansken tisset opp på veggen. Nordmannen tisset så høyt at naboen lurte på hvorfor regnet var blitt gult.