Sommerbøker for de minste

Barn 2-4 årUkategorisertSommerbøker for de minste

Sikre sommerunderholdningen for de minste med disse fire favorittene. Tre gamle klassikere, og en potensielt ny!

Estimert lesetid 3min

Sommerlige fortellinger fra Astrid Lindgrens verden 

Astrid Lindgren, Astrid Lindgrens sommer

I Astrid Lindgrens sommer finner du åtte sommerlige fortellinger fra det kjente og kjære Lindgren-universet. Boka inneholder blant annet Vi drar på tur fra Barna fra Bråkmakergata, Da Emil heiste opp lille Ida i flaggstanga, Pippi finner en spunk og Sommerdag på Junibakken fra Marikken. Det hele er akkompagnert av nydelige illustrasjoner av Ilon Wikland, Katsuya Kondo, Björn Berg, Pija Lindenbaum, Ingrid Vang Nyman og Hans Arnold.

To flotte Karsten og Petra-fortellinger i en bok

Tor Åge Bringsværd, Karsten og Petras sommerbok

Karsten og Petra vil lære å svømme er Karsten og Petra på båttur med morfar og kjæresten hans, Esther. De går i land på en øy. Hverken Karsten eller Petra kan svømme, men de har det gøy i vannet og etter en stund tør de å dukke slik at hele hodet er under vann. Så Karsten og Petra kommer helt sikkert til å lære å svømme.

Karsten og Petra på tur tar mammaen til Petra med seg Petra og Karsten på telttur i skogen. De har med telt, ryggsekk og sovepose. Løveungen og Frøken Kanin er også med. I skogen er det mye å finne på. De bader, leker gjemsel, griller og leter etter dyrespor.

Boka som ufarliggjør et evig aktuelt tema

Anna Fiske, Hvordan lager man en baby?

Hvordan lager man en baby? tar Anna Fiske for seg spørsmålene alle barn lurer på: Hvordan kommer babyen seg inn i mammas mage? Hvem kan lage en baby, og hvordan gjøres det egentlig?

Gjennom lekne og fargerike illustrasjoner viser hun helt konkret hvordan man lager en baby, enten det er på den «tradisjonelle» måten eller ved hjelp av prøverør. Boka har fått strålende kritikker og blitt omtalt som «den nye Kroppen«, idet Anna Fiske spås å bli den nye Trond Viggo Torgersen.

Kaptein Sabeltann fyller 30 år!

Terje Formoe og Egil Nyhus, Kaptein Sabeltann og Pinky på tokt med Den Sorte Dame

I 30 år har Kaptein Sabeltann og hans menn seilt over Grashavet. Kaptein Sabeltann og Pinky på tokt med Den Sorte Dame er en spennende fortelling om gutten Pinky, en av kaptein Sabeltanns menn, om skuffelse og nederlag som ender med jublende seier.

Boken Pinky blir en av Kaptein Sabeltanns menn sluttet med at Pinky gjorde seg fortjent til å bli verdens yngste sjørøver. I Kaptein Sabeltann og Pinky på tokt med Den Sorte Dame får Pinky være med på sin aller første sjørøvertokt. Om bord på den fryktete skuta, Den Sorte Dame, oppdager Pinky at sjørøverlivet ikke er helt som han hadde forestilt seg. Som minstemann blir han oversett og ledd av. Og oppgavene han blir tildelt, er de aller kjedeligste og slett ikke en ekte sjørøver verdig. Men han er tålmodig og gir ikke opp. Og en dag gjør han noe som imponerer Kaptein Sabeltann, selveste kongen på havet …