Mammut-tips for barna

Barn 2-4 årUkategorisertMammut-tips for barna

På jakt etter en god barnebok? Her er fem tips til gode kjøp til barna fra årets Mammutsalg.

Estimert lesetid 3min
Kollasj med omslag for barnebøker på Mammut-salg
Mammutsalget er en perfekt mulighet til å skaffe seg klassikere til en billig penge, også til barna.

Enten du leter etter bøker til små eller store barn, er det mange barnebøker å velge mellom i årets Mammutsalg. Her får du noen tips til bøker som passer fra tre år og et godt stykke opp i skolealder.

Gutta som har gjort stor suksess

Mange norske barn er allerede hekta på den morsomme serien om Gutta i trehuset som finner på veldig mye rart. Har dere allerede lest alle bøkene, sier du? Fortvil ikke, i Gutta i trehuset går bittelitt bananas venter timesvis med annen morro sammen med Andy og Terry.

Her kan barnet være med å skrive nye historier selv, lage sin egen tidsmaskin og reise i tid og rom. Hvem vinner krangelen mellom Andy og Terry? Det er opp til dere!

En sjarmerende frosk

Jakob Martin Strid har skapt en herlig liten skapning i Lille Frosk. Historien om frosken begynte en vakker sommerdag, da en meteor plutselig falt gjennom taket hos en froskefamilie. Inne i meteoren satt en liten frosk. «Du skal være den lille frosken vår», sa froskemamma og froskepappa. Det var sånn han fikk navnet sitt: Lille Frosk. I Hurra for Lille Frosk får dere to søte historier på kjøpet.

Lettleste og finurlige gåter

Lasse og Maja er et sjarmerende radarpar som stadig møter på mysterier i Valleby. Bøkene byr på en super blanding av humor og spenning, – det er kanskje derfor de har slått så godt an. Språket er enkelt og går rett på sak, men mysteriene er ofte intrikate og gjennomtenkte. I Sykkelmysteriet går Vallebys sykkelløp av stabelen, men ikke alt går etter planen. Da er det bra at Lasse og Maja er med! Liker barna dine Detektivbyrå nummer 2, er antagelig dette også midt i blinken for dem.

Hele Norges Karsten og Petra

Alle trenger trøst av og til. For eksempel hvis man ikke har noen å leke med, eller er syk. Heldigvis finnes Karsten og Petras trøstebok til å hjelpe oss med å finne på noe allikevel. Karsten og Petra viser hvordan man lager papirhatter, korthus, vennskapsbånd og mye annet. Bøkene om Karsten og Petra har blitt blant de mest populære barnebøkene i Norge, og passer for barn fra tre år og oppover.

En ku utenom det vanlige

Mange kjenner den uvanlige kua fra tegneserien på NRK med samme navn. Men bøkene er også helt supre, særlig som høytlesningsbøker. I Mamma Mø bygger hytte gjør Mamma Mø nok en uvanlig ku-ting å gjøre. Hun skal bygge hytte. Den populære kua driver nemlig helst med ting kuer slett ikke skal drive med, og med kråka ved sin side er det aldri kjedelig.