10 gode barnebøker på tilbud nå!

BarnebøkerBarn 10-12 år10 gode barnebøker på tilbud nå!

Nå er det mange gode barnebøker på tilbud! Bøkene fra i fjor er nemlig satt ned i pris. Vi har samlet noen av de beste kjøpene.

Estimert lesetid 6min
Barn som leser
Skap en god lesestund med noen av bøkene som er på salg akkurat nå. Her får dere tips til noen av høydepunktene! (Foto: Åsmund Holien Mo)

Nå kan du gjøre et kupp på noen av fjorårets beste barnebøker. Vi har samlet noen av fjorårets mest populære barnebøker som nå er på tilbud i årets maisalg.

Håndbok for unge antirasister er en av fjorårets desidert mest populære barnebøker, «skulle vært obligatorisk» skrev NRK i sin anmeldelse. Vi finner også prisnominerte barnebøker på tilbud i år, som Tøffe maskiner som var nominert til Brageprisen.

Er dere i lesetreningsmodus finner dere dessuten mange spennende og morsomme Leseløver på tilbud, noe som garantert er med på å gjøre lesingen mer interessant.

Se hele oversikten over barnebøkene fra Cappelen Damm på tilbud her.

Håndboken som skulle vært obligatorisk

Rasisme er et vanskelig tema for oss voksne å navigere, og for mange er det derfor ekstra krevende å snakke med barna våre om det. Håndbok for unge antirasister oppfordrer til det aller viktigste: nemlig dialog. Tinashe Williamson belyser og engasjerer gjennom ti kapitler med fiktive karakterer som går gjennom veldig ekte dilemmaer og problemstillinger. Her får man svar på hva rasisme egentlig er, hvorfor representasjon er viktig og hva man kan si hvis man opplever at noen blir diskriminert mot på grunn av hudfargen sin. Dette er en viktig bok for alle, spesielt den neste generasjonens ledere.

Ellevilt kriminalmysterium

Duoen Erlend Loe og Kim Hjorthøy har nok en gang skrevet en bestselger! I Hvem rumpet brunosten? har det kommet Kongen for øre at verdens beste brunost lages på gardsmeieriet til Lisen von Kvantum og hun blir derfor invitert til slottet sammen med ett stykk brunost. Men på togturen oppdager hun noe fryktelig: Kongens ost er full av rumpespor. Den har blitt rumpet! Konduktøren trekker i nødbremsen og verdens beste detektiv, herr Fluffenberg, blir tilkalt. Skurken må være om bord, men ingen av passasjerene vil innrømme at de har rumpet noe som helst.

Sapiens 2: En tegnet historie – Sivilisasjonens søyler

Den internasjonale bestselgeren Sapiens er ute i tegneserieversjon!

Sapiens. En tegnet historie – Sivilisasjonens søyler er historien om hvordan Homo sapiens forlot sin nomadiske tilværelse for å slå rot og dyrke jorden – uten å få et bedre liv. Du får vite hvordan hveten tok over verden, hvordan et usannsynlig ekteskap mellom en gud og en byråkrat avfødte de første imperiene, hvordan krig, hungersnød, sykdommer og ulikhet ble en del av levekårene våre, og hvorfor vi trolig bare har oss selv å skylde på.

Den perfekte gave til Harry Potter-fansen!

Et magisk år inviterer leseren med på en uforglemmelig reise gjennom årstidene på Galtvort. I møte med Jim Kays utrolige illustrasjoner og noen av de fineste sitatene fra bøkene om Harry Potter, vekkes magien, skjønnheten og undringen fra trollmannsverdenen nok en gang til live.

Alle som har latt seg begeistre av gutten med sikksakk-arr i pannen, vil glede seg over denne uimotståelige gaveboken!

Den bestselgende serien: Musse og Helium

Jakten på gullosten er den andre boka i serien om de to musene Musse og Helium!

Denne gang har de fått i oppgave å redde Dyreriket og dets innbyggere fra de onde duejegerne. De må derfor ut på et spennende eventyr for å finne den magiske gullosten. På veien møter de både gode og onde skapninger, og det er ikke lett å vite hvem de kan stole på.
Musse og Helium møter på mange overraskelser, og det viser seg at deres venner Ta-Ta og Gribbeline ikke har fortalt hele sannheten om Dyreriket. Det skjer uforklarlige ting som at usynlige bruer dukker opp, skapninger går opp i røyk og det virker som at trestubber kan prate!
Det blir ingen rolig start på eventyret for våre små venner. Men nå er de i gang! Bli med du også!


Cecilie Skog tar oss med på tur i naturen

Kom, bli med ut! viser Cecilie Skog oss hvordan vi tar naturen tilbake og inn i hverdagen, på en morsom, enkel og overkommelig måte. I denne fargerike og gjennomillustrerte boka lærer vi om naturen rundt oss, får tips til aktiviteter og ting vi kan lage, spise og se på, og blir inspirert til å bruke naturen i dagliglivet. Her deler forfatteren sine beste turtips, viser oss hvordan vi bygger det beste bålet, og lærer oss hvordan man får en god opplevelse når man sover ute. Alt sammen uten krav om dyrt og avansert utstyr.

Prisvinnende tøffing-bok!

Line Halsnes tar de yngste ingeniørspirene på alvor og viser oss de store maskinene akkurat slik de er, på en måte som gjør leseren både nysgjerrig og litt klokere. Tøffe maskiner vant Kulturdepartementets fagbokpris og var nominert til Brageprisen!

Tøffe maskiner er de sju tøffeste maskinene samlet mellom to permer! Her kan du lese om traktor, gravemaskin, dumper og skurtresker – og mange flere.

Lær om kroppen med morsomme rim og tegninger

Rennende neser, blod som drypper, sterke muskler og spretne ben!
Kroppen er merkelig og fascinerende, og barn elsker å høre om alt det rare som skjer inni oss. Anne Østgaard og Egil Nyhus har laget en fargerik og sprudlende bok full av gøyale og smårampete rim om kroppen og kroppens funksjoner.
Likte du ABC for barske barn og 123 for barske barn, så er denne midt i blinken!

Her får barna svar på alt de lurer på!

Barn spør om mye rart, og i denne nye sakprosaserien får de svar. I Hvorfor har vi ikke president i Norge? Besvarer samfunnsdebattant Susanne Kaluza barnas små og store spørsmål om politikk. For hva gjør egentlig en politiker? Kan barn stemme når det er valg? Og er det sånn at statsministeren faktisk bor på stortinget?

Nå er også andre bok i serien ute som tar for seg kroppen og helse!

En reise i Kaptein Sabeltanns rike

Dette er en flott gavebok i stort format med et variert utvalg av Kaptein Sabeltann fortellinger og sanger.
Her har vi samlet både flere korte og noen lengre fortellinger fra Kaptein Sabeltann-universet, i tillegg den flotte alfabetboken Bokstavjakten og boken der du bli kjent med alle karakterene – Venner og fiender på De Syv Hav. I tillegg inneholder boken noen av de mest kjente Kaptein Sabeltann-sangene, med noter og besifring.

En flott gave til alle små sjørøvere!

Se hele oversikten over barnebøkene fra Cappelen Damm på tilbud her.