15 gode barnebok-kupp fra maisalget

Barn 10-12 årBarn 10-12 år15 gode barnebok-kupp fra maisalget

Nå er det mange gode barnebøker på tilbud! Bøkene fra i fjor er nemlig satt ned i pris. Vi har samlet noen av de beste kjøpene.

Estimert lesetid 9min
Barn ler og leser
Skap en god lesestund med noen av bøkene som er på salg akkurat nå. Her får dere tips til noen av høydepunktene! (Foto: Åsmund Holien Mo)

Nå kan du gjøre et kupp på noen av fjorårets beste barnebøker. Vi har samlet noen av fjorårets mest populære utgivelser, alle med en fin rabatt i årets maisalg.

Bukkene Bruse drar til Syden er en av fjorårets desidert mest populære barnebøker, med mange uker på bestselgerlistene. Vi finner også noen av prisvinnerne i fjor på listen over bøker, som brageprisvinneren Jenny Jordals bok Hva skjedde egentlig med deg? og den brageprisnominerte Ingeborg Arvolas Buffy By blir inspirert.

Er dere i lesetreningsmodus finner dere dessuten mange spennende og morsomme Leseløver på tilbud, noe som garantert er med på å gjøre lesingen mer interessant.

Se hele oversikten over barnebøkene fra Cappelen Damm på tilbud her.

Bli med bukkene bruse til Syden!

I den fjerde boka om Bukkene Bruse, Bukkene Bruse drar til Syden, har de tre bukkene endelig fått seg litt ferie. Hele vinteren har de spart og nå er de fornøyde med at de har fått råd til en uspesifisert tur til Syden. Den virker både billig og bra. Bukkene pakker med seg badebukse, kosedyr og solbriller – og vannpistol – i tilfelle det er troll i Syden. Men det er det vel neppe, ettersom troll som kjent ikke tåler sol. Vi får bli med de tre bukkene til flyplassen, på flyturen og helt til Syden!

En nydelig godnattbok for små og store barn

I serien fra Barnas Beste følger en nydelig godnattbok. Dette er en høytlesningsbok til glede for små og store og som er perfekt å lese i før leggetid. I boka finner dere historier av Astrid Lindgren, fortelling om Ludde, eventyret om skinnvotten og mange mange flere historier. Bakerst i boka finner dere et utvalg fine godnatt-sanger og dikt.

En ellevill serie om gutten Benny

Serien om Benny er en hjertevarm og morsom serie om å være midt mellom barn og ungdom. Benny går igjen som er siste bok ut i serien. I denne boka blir Bennys verden snudd på hodet da dødskjekke Ken plutselig skal overnatte på rommet hans i et par uker. I tillegg har Benny fått en fiende i Magda-Roses hensynsløse svigerdatter, som har solgt herskapshuset hennes og stuet henne bort på gamlehjem. Benny må gjøre alt for å bli kvitt de nye naboene sine, og det er vel ingen som vil bo i et hjemsøkt hus? Bøkene om Benny passer perfekt for 9-12-åringer.

En liten kosestund med passelig lange eventyr

I 5-minutters eventyr er det tid for en aldri så liten kosestund, og det beste av alt er jo at eventyrene i denne boka er akkurat passelig lange. Her er det plukket 25 kjente og kjære eventyr som har blitt gjenfortalt i generasjoner. Les eventyret om Tornerose, Den lille havfruen, Østenfor sol og vestenfor måne, Skjønnheten og udyret, Gullhår og mange, mange flere. Boka kan brukes på kvelden før leggetid – eller til å ha en liten lesepause på dagen.

LasseMaja-bok som aktiviserer leseren

Mange kjenner godt til LasseMaja, bøkene om de to små detektivene er både lettleste og spennende. I LasseMaja – Det store strømbruddet kan dere være med å løse et julemysterium. Midt på julaften går nemlig strømmen i hele Valleby. Det er ganske krise, for hvordan skal alle innbyggerne nå få feiret jul? LasseMaja må finne ut hvorfor strømmen har gått, og her må leseren hjelpe til. Knekk kodene, finn fram i labyrintene og finn ut hvordan alt henger sammen. En stemningsfull fortelling med morsomme oppgaver underveis.


Digges av norske skolebarn

Den spennende tegneserieboka om Magnus Carlsen er blant norske skolebarns aller største favoritter og endte opp som superfinalist i årets Boksluker-pris. Kanskje ikke så rart boka har blitt populær når historien involverer både sjakkmesteren over alle OG en seriemorder som er på frifot! I Magnus Carlsen og sjakkmorderen står politiet på bar bakke i jakten etter seriemorderen, og de trenger hjelp av sjakklegenden til å løse gåten. Sjakkmorderen starter en katt og mus-lek med Magnus og politibetjent Maud, og ligger alltid noen trekk foran.

Hele familiens kjæledegge

Anton er stor og myk og snill og en super lekekamerat. Rett og slett den beste hunden i verden! Det er bare ett problem: Anton nekter å gå på tur! Alle hunder liker å gå på tur, gjør de ikke? Familien prøver alt for å få den store hunden ut av huset, men kommer de til å klare det? Anton vil ikke gå på tur er en fantasifull fortelling basert på folkekjære hunden Anton som vi ble kjent med i NRK- serien «Fra bølle til bestevenn». Denne bildeboka passer fra 3 år.

Lær å telle med morsomme rim og tegninger til

I boka 123 for barske barn finner dere en samling festlige og tøffe tellevers for barske barn, og også alle andre! Her er det underholdende å lære seg telling, særlig når man kikker på de morsomme tegningene som hører til. Tekstene er på rim, og er enkelt oppbygd med god rytme, som gjør dem fine både å lese høyt og å øve seg på å lese, telle og regne.

Pelle fikser alt mulig rart

Bli kjent med din nye bestevenn! Pelle Propell er en liten kar som klarer det meste på egen hånd. Og når mamma skal ha damebesøk bestemmer han seg sammen med søsteren for å hjelpe henne med å rydde. Pelle Propell klarer faktisk alt helt selv er en morsom og fargerik bok som passer for barn mellom 2 og 5 år. Dette er første bok i en serie om den lille gutten Pelle Propell.

Lesetrening med humor

I Vitseløve 6 – Spis eller bli spist kan du lese 38 vitser om dyr som er mat, mat som er dyr og andre som spiser eller blir spist. Vitseløve 6 – Spis eller bli spist er ei god lesetreningsboka for alle som har god sans for humor. Har du hørt denne for eksempel: Vet du forskjellen på kakerlakker og fluer?
Kakerlakker knaser når man spiser dem.
Mange andre tørre og morsomme vitser er å finne i denne boka. Dette er den sjette boka i den populære Vitseløve-serien. Å trene på lesing er vel ingen sak når det er så morsomt!

En annerledes heltinne: Buffy By

Buffy By er inspirert er like kvikk og morsom som den foregående boka Buffy By er talentfull. I boka møter vi Viktor, Buffys «kjæreste» som liker å plage dyr, Bolla som har en hytte som må passes på og Ingemar, kioskmannen som selvfølgelig forelsker seg i Lillie. Og Buffy selvsagt! Med disse bøkene har Ingeborg Arvola blitt nominert til Brageprisen og fått masse skryt av anmelderne. Som i denne anmeldelsen skrevet av Sandra Lillebø for Klassekampen: «Å skrive om fattigdom og ulikhet, kanskje særlig når målgruppen er barn, krever litt av en balansekunst på den stramme linen som er spent opp mellom elendighetsbeskrivelse og romantikk, og både Arvola og illustratør Nora Brech behersker den til fingerspissene »

En tankevekkende tegneseriebok

Med Hva skjedde egentlig med deg? vant Jenny Jordal Brageprisen for 2020. Boken er en tankevekkende tegneserie som handler om vennskap, utenforskap og å leve med spiseforstyrrelser. I hovedrollen møter vi Jenny, hun er ikke som de andre i familien. Det sier bestemor. De andre er slanke, mens Janne er stor. Hva skjedde egentlig med henne?

Grøssere for 9 +

Ingen andre enn oss er en løs oppfølger til Ingen sover trygt i natt og Ingen slipper unna. I boka er det to år siden Skymdals seriemorder herjet, og ett år siden noe skremte bygdas ungdommer til taushet. Nå skjer det igjen. Hvem er det som tente på skolen – og låste klasseromsdøra fra utsiden? Hvem er det som ikke vil la innbyggerne i Norges mest kjente grøsserbygd leve i fred? Mari Moen Holsve vant Bokslukerprisen 2019 for den første boka fra Skymdal, Ingen sover trygt i natt.

På eventyr med Karsten og Petra

I Karsten og Petra på eventyr i London får vi bli med de to vennene på tur til England. Hvis dere vil drømme dere bort til en ny storby, er denne perfekt! Og kanskje kan dere planlegge en London-tur når livet er litt mer normalt igjen. I boka skal Karsten og familien hans på en langweekend til London, og Petra skal få være med! De bor på hotell, besøker verdens største leketøysbutikk, de kjører med på London Eye, er på Tower of London og i London Zoo. De kjører elvebuss på Themsen, spiser søndagsstek på pub, ser på ballett i Opera-huset, og er på fotballkamp. De besøker et slott og en magisk lekeplass, og et dukketeater. Les og bli kjent med en av Europas mest spennende storbyer.

For de som likte Dustedagboka

Kjære dumme dagbok er serien for deg som liker Dustedagboka og Pingledagbøkene. I denne første boka Kjære dumme dagbok 1 – La oss late som dette ALDRI hendte kan du smuglese i Jamies dagbok hvordan hennes hverdag fortoner seg. Her skriver hun om utfordringer på skolen og sin misunnelige venninne, håpløse forelskelser og komiske situasjoner. Jamie er proppfull av uvanlige observasjoner, som at skolens skjønnhet Angeline er så vakker at selv kvelningslydene hun lager når hun setter noe i halsen er yndige. Dette er bøkene for de som er fra ni år og oppover og som både vil oppmuntres og kjenne seg igjen i situasjonene som oppstår.

Her finner du en stor oversikt over maisalget!

Et av eventyrene dere kan lese i «5-minutters eventyr»